Vælg en side

Sådan får du lavet produktvideo til (alle) dine produkter

Produktvideo er video alle vil have mere af, men som de fleste ikke får lavet!

De færreste vil argumentere imod vigtigheden af produktvideo i 2022. Kunderne vil se dem før de køber, og Google prioriterer websider med video. Men når de er så vigtige, hvorfor er det så svært for marketingafdelinger, at komme helt i mål med opgaven? Det dykker vi ned i her, og vi fortæller også, hvordan du får dem produceret professionelt, nemt, hurtigt og super billigt.

Uanset om du arbejder med fysiske eller online produkter, så er målet, at sælge så meget som muligt, til den højst mulige pris. Derfor får du lavet lækre produktbilleder, og bruger lange timer på at beskrive, hvorfor netop dine produkter (eller services) er unikke. Samtidig investerer du tid og ressourcer på at markedsføre dem. Måske får du endda lavet en produktvideo til nogle af dine produkter, men sandsynligvis langt fra til dem alle?

Nå det kommer til produktmarketing, så er sandheden nemlig, at de fleste marketingafdelinger, har de samme udfordringer:

 • De har ikke mulighed for at bruge så mange ressourcer (tid, manpower og budget), på at markedsføre deres produkter, som de kunne ønske
 • De ved, at kunderne ønsker at se video frem for, –eller sammen med, billeder og produkttekster
 • Næsten alle er enige om, at de ikke får produceret nok videoindhold

Sagt på en anden måde: Du ved at kunderne søger efter produktvideoer (for det gør du sikkert også selv), men du ved også, at du ikke får produceret nok. So what to do?

Hvad er en produktvideo?

Inden vi kommer i gang, så lad os lige definere hvad en produktvideo er. En produktvideo er ganske simpelt en video, der præsenterer- og fortæller om fordelene ved dit produkt. Den kan være af kortere eller længere varighed, men er ofte på under 2 minutter. Det vigtigste er, at videoen handler specifikt om det produkt, som kunderne ønsker at vide mere om. Det er dermed ikke en video, som samtidig fortæller om virksomheden, ejerne, jeres sidst lancering, årets julefrokost, eller hvor gode I er at arbejde for. På den måde adskiller produktvideoer sig fra de andre film, I laver i virksomheden. En produktvideo handler om ét specifikt produkt. Har du mange produkter, er det derfor en fordel at have mange produktvideoer.

Der er forskellige typer af produktvideoer. Der er videoen, der simpelt og professionelt viser produktet, og informerer om de vigtigste features og benefits; Der er videoen, hvor medarbejderen introducerer produktet, og så er der de helt store animerede explainerfilm, der også illustrerer hvordan produktet er fremstillet (tænk på filmene, der introducerer en ny iPhone!).

Uanset typen, så er rationalet bag videoen simpel. Jo større købsbeslutningen er for kunderne, og jo flere alternativer og konkurrenter dit produkt eller service har, jo mere ønskerne kunderne at se en video om det. I dag er video blevet en fast del af købsrejsen.

Kunderne søger produktvideoer

Har du svært ved at få din chef til at forstå, hvorfor virksomheden skal bruge ressourcer på produktvideo? Her to statistikker, som du kan dele ved næste planlægningsmøde:

 1. Video på landingssider kan øge konverteringerne med mere end 80%
 2. Har du video på din landingsside, er det op til 53% mere sandsynligt, at den vises på side 1 i søgeresultaterne (læs mere hos SEOmoz)

Ifølge HubSpots 2022 Marketing Industry Trends Survey, planlægger 51% af Amerikanske virksomheder at forøge deres investering i korte videoer i 2022. Altså videoer, der er kortere end 2,5 minutter i længden. Forbrugerne tilbringer mere og mere af deres onlinetid på at se video, frem for at læse. I 2021 var videos andel af onlinetiden på en trediedel. Det tal forventes at blive ved med at stige.

I 2022 har virksomheder slet ikke råd til ikke at investere ressourcer på videomarkedsføring. Derfor er spørgsmålet ikke hvorvidt det er værd, at investere i mere produktvideo. Det er nærmere hvordan du får det gjort.

Hint: Læs de nyeste trends for online forbrug af video her.

Hvad er dit behov for produktvideo?

Når det kommer til at producere produktvideo, så er der nogle helt overordnede spørgsmål, som det er værd at overveje. Især hvis du er på et budget (og hvem er ikke det)? De er:

 • Skal du kun bruge en enkelt video (one-off), eller skal du bruge flere/mange forskellige videoer, f.eks. til flere forskellige produkter?
 • Er det nødvendigt at filme eller interviewe en person? Eller kan du benytte billeder og tekster, som du allerede har, til at lave videoe(rne) med? Forestil dig f.eks. en boligvideo. Denne type video benytter sig ofte af billeder, der animeres og zoomes ind på, frem for filmklip
 • Skal du bruge flere versioner af dine videoer. F.eks. forskellige sprogversioneringer?
 • Eller, har du ganske simpelt brug for hurtigt, og billigt, at kunne lave flere produktvideoer, som du kan versionere bagefter?

Læser du artiklen her, søger du sandsynligvis en løsning til sidstnævnte; en måde hvorpå du nemt og økonomisk, kan at producere flere forskellige produktvideoer, uden at gå på kompromis med kvaliteten og med dit brand. De fleste virksomheder har mange produkter eller services, og – som vi lige har etableret, så fortrækker både dine kunder, -og Google, en unik film til hvert af dine produkter. Hvis din virksomhed agerer internationalt, så har du måske ligeledes brug for forskellige sprogversioneringer af hver video.

Læs også om de 10+1 typer reklamefilm, der får din virksomhed i overhalingsbanen med videomarkedsføring.

Fire veje til lækre produktvideoer

I dag har mange marketingafdelinger interne ressourcer til at producere video. Adspurgt siger de fleste alligevel, at de slet ikke får lavet det antal videoer, som de burde. Det er der flere grunde til, men det handler næsten altid om tid og økonomi. Alligevel er mange marketingmedarbejdere slet ikke klar over de nye muligheder, der er på markedet i dag. Det er nemlig gået rigtigt stærkt på videofronten de sidste år. Derfor er en lille opsummering på sin plads:

Overordnet er der fire måder at få produceret (professionelle) produktvideoer på. Hver måde har sine fordele og ulemper:

Produktionsmetode Fordel Ulempe
Outsource til et reklame/produktionsbureau
 • Professionelt resultat
 • Du arbejder med professionelle, der ved, hvad der virker
 • Meget dyrt
 • Du betaler for hver video
 • Du betaler for at redigere i videoer, som bureauet allerede har produceret
 • Du betaler for hver versionering. F.eks. sprogversioneringer
Hyr en videoproducerer og producer video inhouse
 • Du har 100% styr på hele processen inhouse
 • Kan være billigere end outsourcing. Dog kun hvis du ofte skal producere forskellige typer film
 • Bedre resultater, end hvis I prøver at lære det selv
 • Det er dyrt at starte en in-house afdeling. Manpower, udstyr, software og træning koster
 • Hver produktion tager tid, så antallet af videoer produceret bliver lav
Lær selv videoproduktion, redigering, og at filme
 • Du forøger afdelingens kompetencer
 • det kan være en god langtidsinvestering
 • Du investerer i din egen karriere
 • Resultatet ser sjældent professionelt ud de første måneder
 • Videoproduktion er ikke noget man lærer på en uge, eller en måned. Det tager tid
 • Udstyret er dyrt
Brug en online videotjeneste
 • Langt den billigste løsning
 • Online tjenester er ofte simple at benytte, og de bedste kræver få tekniske kompetencer
 • Hvis tjenesten giver dig mulighed for at oprette skabeloner, kan du hurtigt producere et højt antal professionelle/ensrettede film
 • Du behøver ikke kunne filme selv, fordi tjenesten kan animere det content du allerede har
 • Nogle tjenester kræver tekniske kompetencer /kompetencer i redigering
 • De første film er de sværeste. Du skal lige finde jeres ’look og feel’
 • I binder jer til et abonnement (som dog ofte er billigt, og kan opsiges med en måneds varsel)

Den bedste (og billigste) løsning, der bringer dig i mål med

produktvideo

Med mindre du arbejder for en virksomhed, der enten har store budgetter, eller en intern afdeling til videoproduktion, så er den bedste løsning sandsynligvis, er at benytte en online videotjeneste. F.eks. danske Widjo, eller internationale tjenester som InVideo og Moovly.

Hver af disse er abonnementsbaseret, og fungerer ved at du logger ind på en website, hvor du selv kan producere produktvideoer i ubegrænset antal, baseret på content (billeder, video, tekster) du uploader. Oven på dit content, kan du i flere tilfælde tilføje animationer og lydspor, via relativt simple redigeringsredskaber.

Der er overordnet tre ting, der adskiller de forskellige platforme. Det er; tiden du skal investere, i at sætte dig ind i dem; dine tekniske- og designkompetencer, og dine behov for hurtigt at kunne lave forskellige typer video. Mange tjenester tilbyder dig et gratis prøveabonnement, så det er bare at komme i gang og teste dem.

Reklamegeniet David Ogilvy er citeret for at sige; you should never settle, and you should always aim high. Når det er sagt, så er dit mål simpelt: At ende med et værktøj, som hjælper dig med at lave flere/mange produktfilm, som ser professionelle ud, er on-brand, billige at producere, og som du hurtigt kan versionere.  Derfor er den bedste løsning ofte en platform, hvori du også får en videoskabelon, som er baseret på dit specifikke brand. Så kan du simpelt og hurtigt tilføje lige så mange produkter til din skabelon, som du ønsker. Med en online skabelon, tager det kun 5 minutter at producere en ny produktfilm, I mange tilfælde, kan du endda komme i mål, helt uden at du behøver filme. Du behøver bare at uploade dine produktbilleder og tekster til skabelonen, så animerer den billederne, og tilføjer brand, design og lydspor til en færdig produktvideo.

Tænk bare på en reklamefilm for boliger. Hver eneste hus og lejlighed (produkt) er forskelligt, og skal repræsenteres individuelt, og på den mest attraktive måde. Samtidig skal mæglerkæden, som sælger husene, fremvise boligerne på en ensartet måde, så deres boligbrand står stærkt, og det er tydeligt hvilken mægler, der er afsender. Det samme kan siges for enhver webshop, bilforhandler, bank, uddannelsesinstitution eller supermarkedskæde. Alle har behovet for at markedsføre deres produkter på en unik og professionel måde, som alligevel er ensartet nok til at skabe genkendelse. I de fleste tilfælde, kan det klares uden at filme selve produktet. Så længe du har gode billeder og tekster.

Det giver stadigvæk rigtig god mening, at outsource større produktioner til bureauer. Men hvis du ikke har budgettet, eller hvis du allerede har en produktfilm du er glad for, så kan det alt sammen benyttes til at lave en online skabelon. Med den kan du så producere utallige nye produktfilm, i lige så mange versioner du ønsker. Endda til et fast, lavt månedligt abonnement.

God arbejdslyst.

Kom i gang nu!

Se hvordan du laver professionelle marketingvideoer på kun 5 minutter

Mere inspiration fra Widjo

Så mange ser video på nettet

Så mange ser video på nettet

Videomarkedsføring i tal  Der kan ikke være nogen tvivl om, at video har overhalet stort set alle former for kommunikation i dag. Afhængigt af hvilken kilde man benytter, er de fleste enige om, at omkring 80% af internettrafikken i dag består af video.  Sammenligner...